ALGEMEEN: Roken is een kunst? | Forel roken (hangend traditioneel) | Het koud roken van vis | Het roken van paling
DOE HET ZELF: Intro | De rookton | Wat is verse vis? | Vis schoonmaken | Zouten | Drogen van de gezouten vis | Houtsoorten | Temperatuur | Gaar- Rooktijd

Intro

Het roken van vis word naast drogen en zouten gebruikt om de vis te conserveren. Lijkt het allemaal wat ingewikkeld, dit is het niet, het grote voordeel is dat grotendeels jijzelf het resultaat bepaalt. Hou je goed aan bepaalde regels en je zult ongetwijfeld al snel een goed resultaat bereiken.
Roken is vooral een leuke en gezellige bezigheid, oefen dan ook eerst een keer met bijvoorbeeld 2 makreeltjes.
Is het resultaat naar tevredenheid (vergeet vooral gezinsleden niet, vraag naar hun mening!) koop dan een grotere portie.

HEEL BELANGRIJK: ga niet effe roken !!!
Prik de eerste keer een dag om te beginnen, met veel tijd en begin vroeg op de dag! (Als je de eerste keer het verpruts, zorgen je vrouw en eventuele kids ervoor dat het de laatste keer is! Niet omdat het roken mislukt is, maar voor die prijs van de vis, hadden ze schoenen kunnen kopen?) .

Klik boven voor een handleiding.